Butiken

Vi har det mesta för en aktiv semester

Med rätt utrustning blir semestern ett stort nöje

Previous slide
Next slide

Sommarbutiken för den aktiva

Vi har ett stort sortiment för den fiskeintresserade då Idre är ett berömt fiskeområde.

Vi har också Sveriges sydligaste fjällvärld där du kan uppleva storslagna vyer.

Vandring & Uteliv

Idreområdet, en riktig oas när det kommer till vandring och uteliv! Här finner ni några riktiga höjdare för alla sorters naturälskare och vandrare. Vad sägs om Dalarnas högsta fjälltopp Städjan med sina 1131 m ö h, Sveriges högsta vattenfall Njupeskär och världens äldsta träd på Fulufjället eller Grövelsjöns otaliga vandringsleder.

Vi rekommenderar ett besök på www.gardsio-idre.se för tips på aktiviteter i Idreområdet.

Vi har allt för vandringen i butiken!

Oavsett om ni vill vandra kortare 2 timmars turer eller flera dagar i orörd natur har vi utrustningen för er .Här hittar ni vandringsutrustning som kängor, kläder, bärsystem, övernattnings- matlagning- och säkerhetsutrustning med mera  Vi saluför bland annat produkter från Pinewood, Swedteam, Fjällräven, Tretorn, Trangia med flera.

Previous slide
Next slide

Utrustning för ett lyckat jaktäventyr!

I butiken har vi ett urval av tillbehör till både jakthunden och föraren, som säkerhetsställer ett lyckat jaktäventyr. Vi har märken som  SwedteamPinewood med flera.

Galleri från vår butik

Hund

Välkommen in i butiken där vi hjälper er att hitta lämpliga koppel, selar och andra hundartiklar som berikar er gemensamma fritid.

Butiken

Vi har det mesta för en aktiv semester

Med rätt utrustning blir semestern ett stort nöje

Previous slide
Next slide

I vår shop finner Du det mesta för en lyckad vinterupplevelse!

Förutom skidutrustning för både alpin-, längd och turåkning har vi också ett stort sortiment av tillbehör som Du kan behöva. 

Längddress, mössor, handskar, underställ, värmesulor och handskar med laddningsbara batterier, strumpor, ryggskydd, hjälmar och hundartiklar m.m. Ett stort urval av vallor som snabbvallor, burkvallor, klister och griptejp. Behöver du hjälp med preparering eller vallatips frågar du vår kunniga personal.

Vi har också ett stort urval av längdpjäxor för klassiskt och skate. Turpjäxor som är lite kraftigare för fjällturen. På den alpina sidan har vi skor från Head, Alpina, Technica och Roxa.

Välkommen in!

Isfiske

Fiskemöjligheterna är stora i Idre med omnejd. Utrustning som isborr, spön, blinkpirkar, beten eller säkerhetsutrustning hittar du hos oss i butiken.

Alpina skidor

I vår skiduthyrning finns skidor av blandade fabrikat och svårighetsgrader.
Det innebär att vi kan möta alla typer av åkare med den skidan som man behöver för den optimala upplevelsen. Vi har kunniga medarbetare som lotsar er rätt när ni ska välja, men här kan ni också själva läsa om vad som krävs i olika nivåer.

Vi har delat in dem i tre nivåer: Bas/medel, Avancerad och Expert. 

Bas/medel

Den här nivån passar nybörjaren men nästan alla skidor ger en bra upplevelse upp till en medelgod åkare som åker flera veckor på en vinter och i alla backar utom kanske de svartaste.

Avancerade

Avancerade skidor är lite vridstyvare och passar för en åkare som åker med bra fart och även i de svartaste nedfarterna. När man åker på den här skidan besitter man styrka att jobba på svängen hela tiden.

Expert

Expertskidor är för åkare på tävlingsnivå. Den här skidan kräver fart, styrka och ordentliga skär. Kul att prova, men kräver att man är duktig och vältränad för att man ska orka med den i längden.

Hyr och ”provåk”

Hyr ni skidan som passar er perfekt – fråga då personalen vad den kostar att köpa
och den kan bli din.

Previous slide
Next slide

Längd- och turskidor

Vi har Idres mest välsorterade skidbutik för längd- och turåkning

Längd- och skateskidor: Madshus

Populärast är den vallningsfria skin-tech skidan med den nya move-bindningen som är lätt att justera. Även här finns skidor med olika styvhet och spannkurvor för att passa såväl den vanliga motionären som åkare på tävlingsnivå. Med den här tekniken behöver man inte ägna tid åt vallningen utan kan snabbt komma ut i spåret.

Det är av stor vikt att spannet är väl utprövat om skidan ska fungera optimalt.

Turskidor: Madshus och Åsnes

För dig som vill ”gå på tur” på fjället eller kanske åka ospårat har vi bra fjällskidor. Här finns skidor både med och utan stålkant men också vallningsfritt alternativt vallningsbart. Fundera över vad skidan ska användas till och prata igenom det med vår personal för rätt val.

 

Previous slide
Next slide

Galleri från vår butik

Hund

Välkommen in i butiken där vi hjälper er att hitta lämpliga koppel, selar och andra hundartiklar som berikar er gemensamma fritid.